0 4 min 2 yrs

Water in de tuin is niet alleen mooi, het is ook goed voor de planten. Helaas is het niet altijd makkelijk om een ​​groot stuk tuin te bedekken met een laag water. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren waarop je water in je tuin kunt toevoegen, zoals door middel van een regenton of een sproeier.

De verschillende soorten water in de tuin

Water in de tuin is niet alleen een mooie toevoeging, maar ook heel functionaliteit. Er zijn verschillende soorten water in de tuin die ieder hun eigen functie hebben.

Bovengronds water is het meest voorkomende en is perfect voor plantengroei en -bloei. Het kan helpen bij het bevochtigen van de grond en geeft de planten een extra boost.

Ondergronds water is minder voorkomend, maar kan soms worden aangetroffen in laaggelegen gebieden. Dit type water is ideaal voor dieren en planten die eromheen groeien, omdat het helpt bij het bewaren van vocht in de grond.

Regenwater is een andere bron van water die vaak wordt gebruikt in tuinen. Het is heel schoon en veilig voor plantengroei en -bloei, maar moet wel regelmatig worden bijgevuld om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende voorraad is.

Voordelen van water in de tuin

Water in de tuin is een prachtige toevoeging, het geeft een rustgevende sfeer en helpt bij het verminderen van onkruid. Het is ook een geweldige manier om vogels en andere dieren in uw tuin te krijgen.

Wat voor soort planten gedijen het beste in water?

In een watertuin kunnen verschillende soorten planten groeien. De meest voorkomende zijn waterlelies, lotussen en irissen. Maar ook varens, mosken en schimmels doen het goed in een watertuin. Planten die in het water groeien, hebben vaak speciale bloemen en/of bladeren die hun voedsel uit het water halen.

Welke dieren komen er graag in je tuin?

De meeste mensen willen in hun tuin een plekje creëren waar ze kunnen ontspannen en genieten van de natuur. Een manier om dit te doen is door water toe te voegen aan je tuin, in de vorm van een vijver of een fontein. Dit zorgt niet alleen voor een aangename sfeer, maar kan ook een verblijfplaats zijn voor wilde dieren. Welke dieren komen er graag in je tuin?

Vogels

Vogels zijn dol op water en komen graag in de buurt van een vijver of fontein. Het is niet alleen fijn voor de vogels om te badderen en hun veren schoon te maken, het geeft ze ook de mogelijkheid om insecten en andere kleine dieren te vangen. Daarnaast is het leuk om naar deze prachtige creatures te kijken terwijl ze in je tuin rondfladderen!

Libellen

Ook libellen worden aangetrokken door water. Zowel larven als volwassen libellen komen graag in de buurt van een vijver of fontein om te voeden en te leven. Helaas zijn niet alle soorten libellen in Nederland beschermd, waardoor je niet altijd zeker weet of een larve wel of niet giftig is. Je kunt er dus beter voor kiezen om ze gewoon te laten leven en te genieten van hun aanwezigheid!

Kikkers

Er zijn verschillende soorten kikkers die in ons klimaat leven, maar de meeste houden ervan om in de buurt van water te verblijven. Kikkers kunnen namelijk gemakkelijk uitdroging oplopen, dus het is belangrijk dat ze toegang hebben tot water. Daarnaast leven veel soorten kikkers van insecten, dus een vijver of fontein biedt ook hier een ideaal verblijf.