0 4 min 2 yrs

Wanneer je een tuin hebt, moet je een keuze maken tussen kunstgras of echt gras. Kunstgras is makkelijker in onderhoud, maar echt gras geeft je tuin wel een meer natuurlijke uitstraling. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen de twee soorten gras, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

Kunstgras

Kunstgras is een populaire keuze onder huishoudens met een tuin. Het heeft vele voordelen ten opzichte van echt gras, zoals het minimaliseert het onderhoud, vermindert kans op beschadiging door gereedschap en maakt het gemakkelijker om schoon te maken. Kunstgras is ook perfect voor hondeneigenaren die bang zijn dat hun huisdier schade aanricht aan hun tuin of niet genoeg tijd hebben om voldoende te wandelen.

-Voordelen

-Het onderhoud van kunstgras is een stuk makkelijker dan echt gras. Je hoeft het niet te maaien en er is geen bewatering nodig.

-Kunstgras blijft altijd groen, ook in de winter. Echt gras kan hierdoor snel verdorren en geel uitslaan.

-Kunstgras is geschikt voor alle weersomstandigheden. Het maakt niet uit of het regent, sneeuwt of vriest, het zal toch niet beschadigen.

-Kunstgras is zacht en comfortabel om op te lopen, zitten of liggen. Dit maakt het ideaal voor kinderen om op te spelen.

-Nadelen

-Het kan een beetje raar aanvoelen
-Kunstgras is niet zo zacht als echt gras
-Je moet het regelmatig schoonmaken

Echt gras

Als je een tuin hebt, wil je natuurlijk dat het er netjes uitziet. Een mooie, groene tuin is daarom een must. Kunstgras is steeds vaker een populairere keuze dan echt gras, omdat het onderhoud ervan veel minder tijd en moeite kost. Maar is kunstgras wel zo’n goede optie?

Echt gras heeft vele voordelen ten opzichte van kunstgras. Ten eerste ziet het er natuurlijk uit en voelt het ook fijn aan onder de voeten. Bovendien geeft echt gras je tuin een gezonde uitstraling. Kunstgras daarentegen kan erg plastic aanvoelen en oogt vaak minder natuurlijk.

Echt gras is ook beter voor het milieu dan kunstgras. Kunstgras bestaat meestal uit plastic of rubber en dat is slecht voor het milieu wanneer het verbrand wordt of in de landfill belandt. Daarnaast absorbeert echt gras CO2, wat kunstgras niet doet.

Een ander groot voordeel van echt gras is dat het je tuin koel houdt in de zomer. Kunstgras kan erg warm worden in de zon en dit is niet fijn voor kinderen of huisdieren die erop liggen of spelen.

Kortom, echt gras is nog steeds de beste optie voor je tuin. Het ziet er beter uit, voelt fijner aan en is beter voor het milieu.

-Voordelen

De voordelen van kunstgras:
– Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en hoeft niet gemaaid te worden.
– Het blijft altijd groen, ook in de winter.
– Er kunnen geen onkruiden in groeien.
– Je hoeft geen gazonmaaier of andere tuinmachines te kopen of te huren.
– Je bent vrij om je tuin in te richten zoals je wilt, zonder rekening te hoeven houden met het grasveld.
– Kunstgras is duurzaam en gaat lang mee.

-Nadelen

-Het kan een beetje onecht overkomen
-Je moet het gras regelmatig bijhouden
-Het is niet zo duurzaam