0 2 min 2 yrs

Een mooie aanvulling voor uw tuin en erg populair in Nederland: een beuk. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw tuin te omlijsten met een beukenhaag voor meer privacy en een mooie groene en natuurlijke afscheiding in plaats van en schutting.

Beukenhaag en haagbeuk

Een beukenhaag wordt vaak verward met een haagbeuk. Mar deze planten hebben duidelijke verschillen. Aller eerst horen beukenhagen bij de familie van de beuken en een haagbeuk behoort tot de berken.

Daarnaast verliest een beukenhaag gedurende het jaar het blad niet. Zowel in de zomer als in de winter zorgt de beukenhaar voor een mooie, dichte en volle haag. Terwijl de haagbeuk in de winter wel bladverliezend is.

Een ander duidelijk verschil is dat haagbeuken beter groeien op een kleiachtige grond en beukenhaag liever op een zanderige grond.

Het onderhoud van een beukenhaag

Beukenhagen kunt u twee keer per jaar snoeien, hierdoor creƫert u een mooie strakke haag. Dit kan het beste in mei of juni. Daarna kan de beuk ook in de herfst gesnoeid worden met een heggenschaar. Binnen een paar weken na het snoeien loopt de haag weer mooi uit en zal de haag in zijn geheel mooi dicht wezen.

U kunt een beukenhaag kopen bij Haagplanten Heijnen. Waarbij er ook keuze is uit verschillende beukenhagen: haagbeuk, groene beuk en de rode beuk. Wanneer u de beukenhaag plant kunt u genieten van een tuin met veel privacy.